NOI suntem Programe Articole Servicii Consultanta Noutati - Stiri Media aCum ajutam
Contact Parteneri CES & CESE Resurse Formare Productii Galerie 2%
Contul meu
Romana English RSS


Referendum la Pungești pentru demiterea primarului!
[17.12.2015]

VICTORIE… Societatea civilă, reprezentată de Mișcarea de Rezistență de la Pungești, Asociația “România Fără Ei”, Asociația “Salvați Bucureștiul”, sătenii Constantin Butnaru și Cătălin Stamate (din Pungești) și Lucian Timofticiuc, directorul cotidianului nostru, au câștigat la Curtea de Apel Brașov, o victorie răsunătoare pentru demiterea primarului Mircia Vlase din Pungești.

 

Tribunalul Brașov a respins într-o primă fază, în 2014, spre stupefacția tuturor, acțiunea făcută în instanță de luptătorii de la Pungești, care au strâns peste 1000 de semnături (mai mult de 25% din populația cu drept de vot) pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Vlase, din cauză că acesta s-a îndreptat în cazul Chevron împotriva propriilor săteni.
Prefectura Vaslui a refuzat, în 2013, organizarea referendumului, pe niște motive puerile, iar acum, Curtea de Apel Brașov a admis ieri  recursul și astfel democraţia învinge la Pungești după doi ani de asediu al grupurilor de interese ilegitime sprijinite de instituţiile corupte ale statului și de politicieni într-o acţiune transpartinică. Prin Hotărâre 1233/2015 15.12.2015 pronunţată în dosarul 5687/62/2014, Curtea de Apel Brașov obligă prefectul de Vaslui să emită ordin privind demararea referendumului local având ca obiect demiterea primarului comunei Pungești din judeţul Vaslui. Prefectul trebuie să se conformeze, astfel că în maxim 90 de zile de la comunicarea sentinței, trebuie să organizeze referendumul, care, cel mai probabil, va fi cotat ca o victorie morală a sătenilor care au luptat până la epuizare, reușind cu ajutorul asociațiilor pro democratice din România să și alunge compania Chevron din țara noastră! Mai multe amănunte vă vom oferi în cotidianul nostru de mâine.


sursa: vremeanoua.roCESE - Premiile pentru societatea civilă în anul 2015
CESE - Premii in valoare de 50.000 euro
SUStinem ANGEL la Campionatul de BINE! Multumim!
Va rugam DONATI pentru CASA MAI INTAI! Multumim!
2% Bunavointa, 100% Omenie !
2% Bunavointa, 100%Omenie!
2% pentru Casa pentru 8 copii!
2% pentru oamenii fara adapost!