NOI suntem Programe Articole Servicii Consultanta Noutati - Stiri Media aCum ajutam
Contact Parteneri CES & CESE Resurse Formare Productii Galerie 2%
Contul meu
Romana English RSS
Casa pentru 8 copii

Descriere:
La solicitarea postului TV Kanal D in cadrul emisiunii “TU CONTEZI” ne-a fost referata familia D. formata dintr-o mama si 8 copii. Membrii si copiii familiei nu au adapost si sunt tolerati pe teren in comuna DOBROESTI. Printr-un parteneriat cu Primaria DOBROESTI am realizat o strategie de rezolvarea a situatiei LA CARE VA SOLICITAM SA PARTICIPATI. Primarul comunei a pus la dispozitia familiei un teren in concesiune, un arhitect a facut proiectul casei in mod voluntar si speram ca impreuna ajutorul dumneavoastra, al sponsorilor si al donatorilor sa putem sa construim o casa pentu cei 8 copii.

Parteneri:

Primaria Dobroesti, Arhitect Tofan Daniel, Editura PRONIA INTERNATIONAL

Scop:
Sa ofere un adapost pentru o familie cu 8 copii.Sa previna abandonul scolar si familial a 8 copii.


Sa implice comunitatea si toti actorii sociali intr-un parteneriat de responsabilitate sociala.

Beneficiari:
8 copii fara adapost, o familie fara adapost.

Rezultate:

• 1 parteneriat realizat
• 1 plan de arhitectura realizat de arhitect Tofan Daniel
• 1 donator local a furnizat scandura pentru reralizarea fundatiei
• s-a sapat fundatia casei pentru structura de rezistenta, s-a turnat braul de rezistenta, s-au pus usi si ferestre, s-a montat instalatia de incalzire, acoperisul este montat, camerele sunt amenjate.
• Asociatia ANGEL si un donator au cumparat fier beton pentru parter
• familia largita este implicata in activitatile de constructie
• peste 50 de cereri de sponsorizare realizate

Casa este locuibila, cei 8 copii si parintii lor s-au mutat in casa.
Lista de fisiere atasate:Comentarii:
1. Paul Greceanu - 2009-04-16 01:56:35
Domnule Eugen Lucan,
Multumesc pentru faptul ca inca nu ati sters comentariile mele.
Cu parere de rau, anunt ca tentativa de a-i aduce pe "beneficiarii" mei la invatatura, a esuat :(
Poate ca nu am ales calea cea dreapta. Poate nu de cursuri aveau copiii nevoie. Dar nici eu nu am nevoie de telefoane pe la miezul noptii.
Fara nicio legatura cu problema asta: "BINELE E ABSENTA RAULUI, SI BINE FACI BINE GASESTI!" - sunt total de acord. Insa, pana acum, in viata, bine am facut, rau am gasit. Continui sa cred ca la mine au fost greselile (in minte si in gandire, nu neaparat in comportament). Mai departe...inca mai am rabdarea sa continui. Sau sa lupt (nu eroic, nu legendar). Vad ce urmeaza.
Multumesc


2. LUCAN Eugen - 2009-04-10 00:27:11
Stimate Domnule Greceanu,
In conformitate cu metodologia de asistenta a familiilor in dificultate asociatia noastra face mai intai un contract social prin care se stabilesc responsabilitatiile comune ale noastre si ale beneficiarilor.
Beneficiarii nostri primesc servicii atata timp cat respecta clauzele contractului social, implicarea responsabila constient asumata si respectarea normelor si regulilor sociale. Familia pe care o asistam participa activ la constructia casei. Daca dvs in momentul in care ajutati copiii strazii stabileati limitele colaborarii si le precizati copiilor ca responsabilitatea lor este macar sa vina la intalniri, ar fi invatat ca exista norme si reguli sociale. Inclin sa cred ca nu ati facut-o si e normal ca ati fost speculat. Daca le-ati fi spus ca oferiti servicii doar daca copiii vin spalati la intalniri, ati fi evitat anumite frustari si COPIII AR FI INTELES CA IN SOCIETATE OAMENII TE AJUTA DACA ESTI CURAT.
Chiar daca familia ar renunta la aceasta participare pe care si-a asumat-o, TOT NU VA VA VOI PERMITE SA-I JIGNITI. Chiar daca nu puteti, nu va voi permite sa ii jigniti public, dar va voi respecta pe dvs ca fiinta umana, in virtutea unor valori deontologice la care am aderat.
CHIAR DACA FACETI RAU ADUCETI-VA AMINTE CE SPUNEA un proverb oriental: "De cate ori renunti la a face un rau TOT ATATA RAU DISPARE DIN LUME!"
Nu uitati de intelepciunea noastra populara: BINELE E ABSENTA RAULUI, SI BINE FACI BINE GASESTI ! Haideti sa ne transformam mai intai pe noi si vom putea transfoma si lumea in care traim !
Lucan Eugen


3. Paul Greceanu - 2009-04-09 14:43:01
Domnule Presedinte Eugen Lucan,
Imi cer in totalitate scuze fata de domnia dumneavoastra pentru ca am scris un asemenea comentariu prin care v-am incalcat principiile morale si nu am respectat principiul deminatii umane al codului deontologic. Daca imi mai permiteti sa scriu comentarii pe site-ul dumneavoastra, o sa incerc sa-mi stapanesc sarcasmul.
Imi cer scuze pe jumatate beneficiarilor dumneavoastra deoarece:
1. nu ii cunosc si am dus cam departe critica spre ofensa.
2. si eu am fost ciutura, am reusit sa inmuguresc putin, vlastarul ce ma caracterizeaza e in crestere...pana la copac e cale lunga. Daca o sa ajung acolo...
3. in viata am intalnit cateva situatii, dintre care (nu dau nume de localitati sau persoane caci nu cred ca este corect):
3.1. acum ceva timp am fost contactat pe internet de reprezentantul unui grup de copii cu dizabilitati dintr-un Centru de plasament pentru a oferi ajutor. Cum nu dispun de resurse financiare suficiente, m-am oferit sa ajut intelectual copiii respectivi. Mai precis, m-am oferit sa le predau gratuit un curs de tehnologii web (notiuni elementare). La domiciliul meu. In afara faptului ca respectivii copii care au dorit sa urmeze cursul m-au facut sa-i astept de cateva ori de pomana prin oras la diferite ore si in diverse locatii pentru a-i culege si a-i aduce la mine sa ii invat, dupa nici 2 zile, primesc telefoane la care sunt rugat sa le dau bani. Deci e grea invatatura. Pomana e mult mai buna. Si apoi, cand intr-un final am reusit sa mobilizez pe unul dintre copii sa vina la primul curs, stiti cum s-a prezentat? Putea (de la a mirosi urat) omul de ma traznea si abia puteam sa stau langa el sa-i explic...si unghiile murdare si nu mai continui....Acolo unde locuiesc ei, primaria le plateste apa si incalzirea, dar probabil ca trebuie sa le mai cumpere si sapun.
3.2.De pe unde vin eu, cunosc doua familii care locuiesc intr-o casa cu doua camere (initial una singura, mare, dar pe care au impartit-o ei in doua) si stiti cati copii au? Cred ca vreo 7. 3 sunt nascuti de curand. Parintii, in special mama lor, nici nu cred ca a terminat cilul gimnazial. Si apoi, oamenii astia, sunt primii care se prezinta la usa primariei comunale atunci cand se dau ajutoare. Cu ce drept femeia si barbatul respectiv s-au desfatat in asternut pentru ca mai apoi sa aduca pe lume copii care oricum nu or sa aiba toate conditiile necesare pentru a urma o scoala de stat asa cum trebuie?
3.3. In locurile pe unde am trecut, stiu o familie nevoiasa din care au rasarit, iarasi, multi copii. Parintii respectivi credeti ca se dau in vand dupa munca pentru a-si creste odraslele? Nu, pentru ca e mult mai usor sa fie foarte amabili atunci cand primesc un ajutor extern - amabili ca sa-si asigure atractia bunavointei altor oameni.
3.4. La o margine de oras, cand mai plec pe ici pe colo, trec inevitabil pe langa niste oameni ai canalelor. Fara locuinta, fara serviciu. Traiesc din mila oamenilor. Stiti ce facea, odata, o femeie dintr-un astfel de grup? Manca eugenii, insa numai crema. Bicuitele il arunca. In conditiile in care eu muncesc si fac economii la bucatica de paine pentru a-mi ajunge si a doua zi, oamenii astia isi permit sa arunce bicuitii la catei.

Ar mai fi multe de spus, dar nu ma lungesc.

Prin urmare, imi cer scuze familiei cu 8 copii pe care o ajutati, dar imi cer scuze datorita faptului ca nu ii cunosc indeajuns si, prin urmare, bineinteles, pot fi oameni de credinta. Insa, daca as afla ca lenea o sa se instapaneasca in casa lor, fiti sigur ca o sa-mi retrag scuzele si o sa-mi eliberez din nou sarcasmul.

Domnule Eugen Lucan, va felicit pentru puterea de a lupta intru indreptarea acestei societati, pentru mai binele semenilor nostri si pentru faptul ca raspundeti cu demnitate umana unor astfel de oameni. Eu nu pot. Daca fac rau, sper sa invat cat mai curand calea cea dreapta.


4. LUCAN Eugen - 2009-04-09 01:31:37
Pentrru Paul Greceanu
Strategia de reintegrare cuprinde si monitorizarea beneficiarilor, inclusiv metode de consiliere si planning familial. Din motive de confidentialitate nu va pot preciza mai mult. Copiii merg la scoala. Pe mine nu ma intereseaza daca beneficiarii stiu sa aprecieze, ci daca ei devin mai responsabili si mai autonomi dpdv social si scolar. Nu astept recunostinta de la beneficiari, dar informama sponsorii si donatorii despre cum au fost oferite ajutoarele. Oricum va asigur ca aceasta familie ap[reciaza eforturile sponsorilor.
Nu sunt de acord cu afirmatiile Nu se stie niciodata din ce "ciutura" poate sa rasara un vlastar de soi. (cuvantul ciutura). Asemenea etichete lingvistice nu respecta principiul demnitatii umane al codului deontologic. Pe viitor daca veti mai posta astfel de afirmatii jignitoare la adresa copiilor sau beneficiarilor nu va voi valida postarea. Si chiar daca nu vreti sa fiti sarcastic ati reusit sa fiti. Daca dati o mana de ajutor, o donatie de mijloace anticonceptionale, va rog faceti-o cu o atitudine de respect fata de beneficiarii nostri. Suntem furnizori de servicii acreditati, si oferim servicii complemtare de informare, asistenta sociala, consiliere si pllaning familial, monitorizarea beneficiarilor, interventie pluridisciplinara. Despre procesul de asistenta a copiilor si familiei nu va pot dezvalui mai mult din motive de confidentialitate. Si pentru ca postarea dvs contine afirmatii jignitoaresi etichete sociale care nu respecta demnitatea umana, o voi sterge peste 3 zile ca sa aveti timp sa primiti feed back-ul meu si al organizatiei. Va rog sa va cereti scuze pentru etichete lingvistice la adresa beneficiarilor.
Eugen Lucan Presedinte Asociatia ANGEL


5. Paul Greceanu - 2009-04-08 13:56:03
Foarte frumos, moral si uman din partea dumneavoastra (si a tuturor amabililor) sa sprijiniti acesti oameni nevoiasi. Cat mai multe actiuni de felul asta.
Eu as dori, daca se poate, sa fim tinuti la curent si cu modul in care "beneficiarii" stiu sa aprecieze "beneficiile". Adica, tare mult imi doresc sa aflu pe viitor ca cei 8 copiii sunt recunoscatori comunitatii si or sa fie elevi (nu neaparat model) de buna credinta in scolile pe care or sa le urmeze. Nu se stie niciodata din ce ciutura poate sa rasara un vlastar de soi.
Mi-ar pare bine daca, in situatia in care unul din cei 8 copii ar fi atras pe aratura de anturajuri, sa fie sprijinit si readus pe calea cea buna.
Eu cred ca nu e suficient ajutorul "pe moment" pe care il acordati. Copiii trebuie monitorizati si ghidati in viata pe o perioada mai lunga de timp.
Si, nu in ultimul rand si nu vreau sa fiu sarcastic, mamei copiilor i-as dona o plasa cu prezervative.
CESE - Premiile pentru societatea civilă în anul 2015
CESE - Premii in valoare de 50.000 euro
SUStinem ANGEL la Campionatul de BINE! Multumim!
Va rugam DONATI pentru CASA MAI INTAI! Multumim!
2% Bunavointa, 100% Omenie !
2% Bunavointa, 100%Omenie!
2% pentru Casa pentru 8 copii!
2% pentru oamenii fara adapost!